Afbouw programma

Het programma:


Gefeliciteerd, je gaat afbouwen! Superspannend: hou je goed aan het programma, dan blijf je op gewicht!
Vanaf nu gaan we langzaam de Straight away producten afbouwen en de reguliere voeding weer opbouwen. Het is zaak dat je alle voorgeschreven producten blijft nemen zodat je alle nodige voedingsstoffen binnen krijgt. Ook tijdens deze fase van het dieet geldt dat je geen suiker en zout mag gebruiken. Zoetjes, Stevia en Sukrin mogen wel gebruikt worden. Blijf nog steeds minimaal 2.5 liter water drinken!

Afbouwstap 1:

  • Je neemt 3 Straight away producten
  • Een warme maaltijd bestaande uit:
  • 100-125 gram (onbereid) mager vlees, witvis, kip of vleesvervanging
  • 250 gram groene groenten

Afbouwstap 2:

  • Je neemt 2 Straight away producten
  • 2 lichtbruine boterhammen met halvarine en mager beleg
  • Een warme maaltijd bestaande uit:
  • 100-125 gram (onbereid) mager vlees, witvis, kip of vleesvervanging
  • 250 gram groenten (alle soorten)

Afbouwstap 3:

  • Je neemt 1 Straight away product
  • 2 (volkoren) boterhammen met halvarine en mager beleg
  • Een warme maaltijd bestaande uit:
  • 125-150 gram (onbereid) mager vlees, witvis, kip of vleesvervanging
  • 250 gram groenten (alle soorten)
  • 2 opscheplepels (ca. 100 gram) aardappelen, zilvervliesrijst, basmatirijst of volkorenpasta

Afbouwstap 4 (1000-1250 kcal):

  • 3-4 (volkoren) boterhammen dun besmeerd met halvarine
  • 1-2 plakjes 20+ of 30+ kaas
  • 1-2 plakjes mager vleeswaren
  • 1-2 glazen of schaaltjes halfvolle of magere melk(producten)
  • 1 stuk fruit
  • 3-5 aardappelen of 3 opscheplepels rijst of pasta (ca. 150 gram)
  • 100-125 gram mager vlees, vis, kip of vleesvervanging
  • 250 gram groenten
  • 1,5 – 2 liter vocht

Afbouwstap 5 (1250-1500 kcal):

  • 4-5 (volkoren) boterhammen dun besmeerd met halvarine
  • 1-2 plakjes 20+ of 30+ kaas
  • 1-3 plakjes mager vleeswaren
  • 2-3 glazen of schaaltjes halfvolle of magere melk(producten)
  • 3-5 aardappelen of 3 opscheplepels rijst of pasta (ca. 150 gram)
  • 100-125 gram mager vlees, vis, kip of vleesvervanging
  • 5 opscheplepels (ca. 250 gram) groente zonder saus of boter
  • 15 gram (1 eetlepel) vloeibare bak en braad
  • 2 stuks fruit
  • 1,5 – 2 liter vocht

Afbouwstap 6:
Deze week berekent je consulent wat jouw dagelijkse behoefte aan calorieën is. Aan de hand daarvan kun je nog voedingsmiddelen toevoegen in de vorm van bijvoorbeeld een boterham of een aardappel. Je consulent bespreekt met jou wat je het beste kan doen.

Fruit Mager beleg Vleessoorten
  • Aardbeien (250 gram )
  • Kipfilet
  • Biefstuk
  • Abrikozen (8 stuks)
  • Kalkoenfilet
  • Bieflap
  • Ananas (1 schijf)
  • Schouderham
  • Entrecote
  • Appel (1 stuk)
  • Achterham
  • Fricandeau
  • Banaan (1 kleine)
  • Rauwe ham
  • Hamlap
  • Druiven (15 stuks)
  • Beenham
  • Kip/Kalkoen filet
  • Kersen (125 gram)
  • Casselerrib
  • Ossenhaas
  • Kiwi’s (2 stuks)
  • Rookvlees
  • Rosbief
  • Mandarijn (2 stuks)
  • Fricandeau
  • Runderrollade
  • Nectarine (3 stuks)
  • Rosbief
  • Rundervink
  • Peer (1 stuk)
  • Filet American
  • Schnitzel (ongepaneerd)
  • Perzik (2 stuks)
  • Osseworst
  • Pruimen (3 stuks)
  • Sinaasappel (1 stuk)
Vleesvervangers Vis Melkproducten
  • Ei (2 stuks)
  • Forel
  • Karnemelk (200 ml)
  • Hüttenkäse
  • Koolvis
  • Soyamelk (200 ml)
  • Tahoe
  • Kabeljauw
  • Magere vla (150 ml)
  • Tempe
  • Schol
  • Soya yoghurt (150 ml)
  • Quorn
  • Tilapia
  • Havermoutpap (150 ml)
  • Valess
  • Tong
  • Magere kwark (150 ml)
  • Tonijn
  • Halfvolle of magere melk (200 ml)
  • Zeewolf
  • Halfvolle of magere yoghurt (150 ml)